Despre noi

Clădirea SepsiPark
Clădirea SepsiPark

Scopul Parcului Industrial este de a oferi investitorilor condiții avantajoase, contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor și a regiunii. În acest sens vă oferim cele mai mici prețuri, rezidenții beneficiind și de facilități fiscale la plata impozitelor pe proprietăți.

Tehnologia și sistemul informatic constituie o parte semnificativă a serviciilor de bază oferite de parcul industrial. Potențialul de infocomunicație este factorul indispensabil a competitivității economice, de aceea prin parteneriate parcul industrial asigură baza de cunoștințe legată de dezvoltare tehnologică.

Prin serviciile noastre contribuim la crearea unui mediu de lucru plăcut și bine organizat. Oferim servicii de pază și protecție, întreținere spații, iluminat stradal și spații de parcări; de asemenea, asigurăm asistență în menținerea relației cu instituțiile publice.

Taxa de administrare oferă diverse servicii administrative și logistice, precum:

  • Rețea modernă de informatică și de comunicație.

  • Campanie de marketing și PR promoțional, la nivel regional, național și internațional.

  • Facilitarea operațiunilor cu instituțiile publice.

  • Sprijinirea startupurilor inovative, ITC și orientate spre tehnologie.

  • Consultanță privind proiecte de investiții și fonduri nerambursabile.

  • Management sincronizat în e-sistem transparent.

  • Întâlniri informative periodice, în domeniul juridic, financiar, administrativ și diferite specializări.

  • Rețea modernă de informatică și de comunicație.

Infrastructură

Sfântu Gheorghe
Sfântu Gheorghe

Municipiul Sfântu Gheorghe are o locație ideală, fiind situat chiar în mijlocul țării. Parcul Industrial se află lângă DN E13, la 3 km distanță de Sfântu Gheorghe, în direcția Târgu Secuiesc.

La numai 5 km distanță se află DN E574 care leagă Brașovul de jud. Bacău, iar viitorul drum ocolitor al Municipiului se va construi în imediata vecinătate a Parcului Industrial, și va avea acces direct.

Cea mai apropiată stație de cale ferată este în Sfântu Gheorghe, la 3 km de parcul industrial. La 200 km, în București se află cel mai mare aeroport din țară Aeroportul Internațional Henri Coandă, Otopeni (OTP), și 176 km distanță aeroportul din Târgu Mureș (TGM).

De asemenea, Parcul Industrial se află la doar 30 km de Aeroportul Internațional de la Ghimbav/Brașov, aflat în curs de construire.

La sfârșitul anului 2015 în județ au fost înregistrate mai mult de 4700 societăți, dintre acestea peste 200 în Municipiul Sfântu Gheorghe, societăți care oferă la preț avantajos materie primă în diferite ramuri industriale, facilitând astfel aprovizionarea cu stocuri de materie primă pentru chiriașii parcului industrial.

Resursă umană calificată

În ultimul deceniu Municipiul Sfântu Gheorghe a devenit oraș universitar, studenții putând opta pentru studii universitare și de master pentru două universități de renume: Universitatea Babeș -Bolyai și Universitatea Sapientia. De asemenea, școlile profesionale din oraș oferă forță de muncă calificată, necesară desfășurării activității.

Există posibilitatea de calificare- sau recalificare a angajaților atât în instituții de învățământ postliceale, cât și centre de formare profesională a adulților, care oferă peste 30 de programe de calificări sau specializări. La cererea clienților pot fi organizate și programe de calificare personalizate.

Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă oferă periodic cursuri și programe de calificare gratuite.