Rólunk

A SepsiPark épülete
A SepsiPark épülete

Az Ipari Park kedvező árat kínál a befektetőknek, amellyel a vállalkozások és ezáltal a térségünk gazdasági fejlődéséhez járul hozzá. Ennélfogva a régió legalacsonyabb bérleti díjait biztosítjuk; továbbá a bérlők ingatlanadó mentességet is élveznek.

A park által biztosított szolgáltatások egyik alappillére az informatikai háttér. Az infokommunikációs potenciál szerves része a versenyképes fejlődés biztosításának, ezért az Ipari Park állandó partnerségeken keresztül biztosítja a megfelelő tudást és irányvonalat a technológiai fejlődés hatékony kihasználásához.

A kellemes és jó infrastruktúrával rendelkező munkakörnyezet kialakítását biztosítjuk non-profit szolgáltatásaink révén, éspedig: utak és parkolók karbantartása, tisztítása, zöld terület kialakítása és gondozása, közvilágítás biztosítása, középület karbantartása és tisztítása, rekreációs központ létrehozása.

Az éves ügyintézési díj számos adminisztratív és logisztikai szolgáltatást fedez:

  • Promóciós marketing és PR kampány regionális, országos és nemzetközi szinten;

  • Központosított adminisztratív szolgáltatások, közintézményekkel való kapcsolattartás és ügyintézés;

  • Innováció, ITC és technológia-orientált, startupok támogatása;

  • Pályázati és vissza nem térítendő támogatásokkal kapcsolatos tanácsadás;

  • E-rendszerben történő összehangolt, könnyen követhető menedzsment

  • Periodikus tájékoztató jellegű rendezvények/konferenciák jogi, pénzügyi, adminisztratív és szakmai tematikában

Infrastuktúra

Sepsiszentgyörgy
Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy az ország szívében helyezkedik el. Az Ipari Park a DN E13-as országút mentén található, Sepsiszentgyörgytől 3 km-re, Kézdivásárhely irányába.

Alig 5 km-re található a Brassó–Bákó közötti, E574-es országút, Sepsiszentgyörgy leendő terelőútja pedig az Ipari Park előtt fog elhaladni. Létesítményünk 20 km-re található Brassótól, így az épülő vidombáki reptértől is.

A legközelebbi, a sepsiszentgyörgyi vasútállomás az Ipari Parktól 3 km-re található. Az ország legnagyobb reptere, a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér (OTP) 200 km-re, a marosvásárhelyi (TGM) pedig 176 km-re található.

Az Ipari Park 20 km-re található Brassótól, így az épülő brassói reptértől is.

A megyében 2015 év végén több mint 4700 vállalkozás volt bejegyezve, ebből több mint 200 Sepsiszentgyörgyön, köztük számos olyan középvállalkozás, mely kedvező áron biztosít alapanyagot különböző ipari ágazatokhoz, megkönnyítve ezáltal a beszerzést.

Szakképzett munkaerő. Itthon.

Sepsiszentgyörgy az elmúlt évtizedben egyetemi várossá nőtte ki magát: jelenleg két egyetem (a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, illetve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem) két kampuszán igényelhetnek a hallgatók alap-, illetve mesterképzést. Az Ipari Park mindkét intézménnyel közvetlen kapcsolatot ápol.

Lehetőség nyílik a már meglévő munkaerő át- és továbbképzésére a környéken működő felnőttoktatási központokban, ahol igény szerint közel 30 szakmát lehet hatékonyan elsajátítani. Igény szerint személyre szabott, szakmaspecifikus képzéseket is lehet szervezni.

Ingyenes szakképzésekhez való hozzáférést a Megyei Munkaerő Hivatal biztosít.