Despre noi

Clădirea SepsiPark
Clădirea SepsiPark

Scopul Parcului Industrial este de a oferi investitorilor prețuri avantajoase, contribuind la dezvoltarea economică a propriilor afaceri și a regiunii. În acest sens vă oferim cele mai mici prețuri din regiune, chiriașii fiind scutiți de impozitul pe teren și clădiri.

Tehnologia și sistemul informatic constituie o parte semnificativă a serviciilor de bază oferite de parcul industrial. Potențialul de infocomunicație este factorul indispensabil a competitivității economice, de aceea prin parteneriate parcul industrial asigură baza de cunoștințe legată de dezvoltare tehnologică.

Prin serviciile noastre contribuim la crearea unui mediu de lucru plăcut și bine organizat: curățarea și întreținerea clădirii, a drumurilor, parcărilor și a zonelor verzi, iluminarea străzilor, realizarea unui centru recreațional.

Taxa de administrare oferă diverse servicii administrative și logistice, precum:

  • Rețea modernă de informatică și de comunicație.

  • Campanie de marketing și PR promoțional, la nivel regional, național și internațional.

  • Facilitarea operațiunilor cu instituțiile publice.

  • Sprijinirea startupurilor inovative, ITC și orientate spre tehnologie.

  • Consultanță privind proiecte de investiții și fonduri nerambursabile.

  • Management sincronizat în e-sistem transparent.

  • Întâlniri informative periodice, în domeniul juridic, financiar, administrativ și diferite specializări.

  • Rețea modernă de informatică și de comunicație.

Infrastructură

Sfântu Gheorghe
Sfântu Gheorghe

Municipiul Sfântu Gheorghe este situat în centrul țării. Localitățile principale – importante sunt amplasate într-o rază de 450 km.

Parcul Industrial este situat lângă DN E13, la 3 km distanță de Sfântu Gheorghe în direcția Târgu Secuiesc.

La numai 5 km distanță se află DN E574, care leagă Brașovul cu județul Bacău, cea mai întreținută și utilizată conexiune între Transilvania și Moldova.

Cea mai apropiată stație de cale ferată este în Sfântu Gheorghe, la 3 km de parcul industrial. La 200 km, în București se află cel mai mare aeroport din țară Aeroportul Internațional Henri Coandă, Otopeni (OTP), și 176 km distanță aeroportul din Târgu Mureș (TGM).

Parcul Industrial se află la 20 km de Brașov, astfel și de aeroportul aflat în construcție.

La sfârșitul anului 2015 în județ au fost înregistrate mai mult de 4700 societăți, dintre acestea peste 200 în Municipiul Sfântu Gheorghe, societăți care oferă la preț avantajos materie primă în diferite ramuri industriale, facilitând astfel aprovizionarea cu stocuri de materie primă pentru chiriașii parcului industrial.

Resursă umană calificată

Municipiul Sfântu Gheorghe a devenit în ultimul deceniu oraș universitar, momentan la 2 universități (Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Sapientia EMTE) și 2 campusuri sunt peste 10 domenii de specializări de licență și master. Parcul industrial menține bune relații cu aceste instituții de învățământ, fiind în relație directă cu absolvenți.

Există posibilitatea de calificare- sau recalificare a angajaților atât în instituții de învățământ postliceale, cât și centre de formare profesională a adulților, care oferă peste 30 de programe de calificări sau specializări. La cererea clienților pot fi organizate și programe de calificare personalizate.

Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă oferă periodic cursuri și programe de calificare gratuite.